RT praktijk Baarn

Ieder kind kan leren!

Kindercoaching

Kindercoaching


Kindercoaching is een laagdrempelige en kortdurende vorm van begeleiding van kinderen in de leeftijd van 4-12 jaar. In zes tot acht sessies kijken wat nodig is om vanuit de kracht en interesses van het kind weer tot succes te komen.


Iedere begeleiding start met een intake met de ouders. Met het kind kijken we naar wat goed gaat en wat nog lastig is. Welke niet helpende gedachten heeft het kind bij zijn of haar probleem en hoe voelt het zich daarbij? Door te werken met de visuele gespreksmethode "Teken je gesprek" ziet en leert het kind waarom het steeds op een bepaalde manier reageert. Het kind krijgt hierdoor inzicht het eigen probleem en bedenkt hiervoor zelf krachtige oplossingen en helpende gedachten. Samen kijken we welke kwaliteiten en vaardigheden daarvoor nodig zijn en hoe het nieuwe gedrag geoefend wordt. Dit geeft zelfvertrouwen!


Annemarie Laseur is trainer/opleider van "Teken je gesprek" en Kids' Skills Ambassador. Beide methodes past ze toe bij het coachen van kinderen in haar praktijk. Daarnaast maakt zij gebruik van diverse spelvormen, "Ik leer ander" en "de Matrixmethode". 

"Bij het coachen van kinderen sluit ik aan bij de talenten en de mogelijkheden van kinderen. Door samen op zoek te gaan naar hun kwaliteiten en uit te zoeken waarom bepaalde dingen soms lastig zijn komen ze tot zelfinzicht. Daarmee willen ze graag hun oude, niet handige gedrag veranderen. Ze bedenken hiervoor hun eigen eenvoudige oplossing en komen hierdoor weer in hun kracht. Het is zo mooi om te zien hoe kinderen weer opbloeien, hun zelfvertrouwen toeneemt en weer rust krijgen".